Verbouwadvies

Wij adviseren u graag…

Er wordt ons regelmatig een vraag gesteld en die beantwoorden wij graag. Hieronder leest u wat vogelliefhebbers verbouwingsgewijs zoal bezighoudt.

Wilt u gratis en vrijblijvend een vogelhuis-verbouw-advies of een analyse van de staat van onderhoud van uw vogelhuisje? Laat dan (helemaal onder aan) deze pagina een bericht achter.

vh-noel2Vraag:

Beste Vogelhisverbouwingen,

Dit huisje hangt bij ons aan de muur, tussen alle luxe villa’s in. Wij noemen het ons kraakpand en twee jaar geleden zat er ook een pimpelmezenfamilie in (gekraakt, nooit een cent huur ontvangen en de hele reut alleen maar erger laten vergaan, zoals het echte krakers betaamt).
Nu vraag ik me zo af: “is hier nog iets van te maken? En wat kost dat?
Ik overweeg anders ook een hoekje ‘sloppenwijk’ te reserveren aan de gevel van ons nieuwe huis….

Groeten weer, Noël.

Gratis analyse:

We zien hier een vogelhuisje wat ooit deugdelijk is opgebouwd. Helaas staan de meeste vogelhuisbezitters er niet bij stil dat de woning onderhouden dient te worden, met name het dak. Hier is dat niet goed uitgevoerd, wat inwateren als gevolg heeft gehad. Hierdoor zijn de verbindingen tussen de verschillende onderdelen los komen te zitten wat desastreus uitpakt ter hoogte van de vloer. Dat hierdoor uitwerpselen en ander afval makkelijk te lozen zijn is weliswaar een voordeel, maar weegt niet op tegen het nadeel van koude tocht over de vloer.

Verbouw-advies:

Bouwbedrijf Vogelhisverbouwingen adviseert alle onderdelen (m.u.v. de ophanghaak) te laten demonteren en verwijderen. Waarna het huis deel voor deel opnieuw opgebouwd gaat worden. Natuurlijk zal hierbij een uitmuntende isolatie worden meegenomen en zal een allesbrander worden geïnstalleerd. Dit kunnen wij u aanbieden voor slechts 1490 euro (excl. BTW).

Bovengenoemde prijs is gebaseerd op de door u geleverde foto’s. Eventuele verborgen gebreken kunnen meerwerk opleveren en zullen in rekening gebracht worden. Het genoemde bedrag is excl. reiskosten indien u niet heel dichtbij de Friese waddenkust woont.

Wij hopen hiermee een voor u passende aanbieding te hebben gedaan. Na deze wederopbouw zal ook dit vogelhuis weer een vogelparadijs zijn !

Opmerking:
Een sloppenwijk klinkt sympathiek maar is het echter niet. Tochtige huizen zonder isolatie en verwarming zorgen voor miserabele levens vol ziekte. De dientengevolge danig verzwakte jongen zullen het niet ver schoppen en waarschijnlijk in het naastgelegen krot neerstrijken waarna het hele verhaal opnieuw begint.

 

Nico-vogelhuisIngezonden door de heer Nico van der Meer

Gratis analyse:

Wij van Bouwbedrijf Vogelhuisverbouwingen hebben een tijdlang gedacht de enige te zijn die dakkapellen op vogelhuizen plaatst. Deze foto heeft ons uit die droom geholpen.

We zien hier een fraai retro-model dakkapel met plat dak uitgevoerd in hout. We zien helaas ook dat de kapel dringend aan onderhoud toe is. Het boeideel is niet meer als zodanig herkenbaar en de aansluiting met het dak is verre van optimaal wat op den duur inwateren zal veroorzaken. Één en ander zal gevolgen hebben voor het leefcomfort op zolder en de duurzaamheid van de onderliggende constructie.

verbouw-advies:

Ons advies voor dit vogelhuis is om de kapel geheel te laten vervangen door een kunstof dakkapel van Bouwbedrijf Vogelhuisverbouwingen. Tevens adviseren wij het dak en de zoldervloer te (laten) isoleren gezien de overmatige ventilatie en daaruitvolgend sterk verlies van warmte van de benedenverdieping.

Na deze aanpassingen zal ook dit vogelhuis weer een vogelparadijs zijn !

vogelhuis2Ingezonden door de heer Jan Nicolai

Gratis analyse:

In het  verleden waren de inzichten over deugdelijke bouw anders, wat voor de vogel dikwijls beroerd uitpakte. Zoals het gebruik van blik als dakmateriaal. Blik heeft generlei isolatiewaarde. Warmte en lawaai komen ongehinderd binnen en vliegen er even zo makkeljk weer uit. Resultaat: chronische verkoudheden in de winter en ettelijke burenruzies in de zomer.

De aanvliegbeugel is qua design prachtig maar heeft niet de vereiste diameter en zal kromme tenen veroorzaken bij de vogel waardoor het weer wegvliegen wordt bemoeilijkt,

Verbouw-advies:

Ons advies voor dit vogelhuis is om het dak te vervangen voor een hedendaags goed geïsoleerd dak (met eventueel aan beide zijden een een kunstof dakkapel van Bouwbedrijf Vogelhuisverbouwingen). Daarnaast raden wij dringend aan een klassieke houten aanvliegstok te plaatsen.

Na deze aanpassingen zal ook dit vogelhuis weer een vogelparadijs zijn !

15 gedachten over “Verbouwadvies”

  1. Hallo Joop,

   Wij gebruiken alle materialen die je in de reguliere huizenbouw ook tegenkomt. Van steenwol, piepschuim, vlas tot schapenwol. De keuze is helemaal aan jou ! Wil je meer weten over een specifiek isolatiemateriaal laat het dan even weten.

   Harteljke groeten, Bernhard de Vries

  1. Geachte Mevrouw Rusman,

   Bedankt voor uw enthousiaste reactie, dit sterkt ons in het idee dat wij een leemte in de markt succesvol hebben aangeboord.

   Met betrekking tot de ronde spreeuwenpot het volgende: Uit onderzoek is gebleken dat vogels zich in steeds mindere mate thuis voelen in een ronde woning. Wellicht omdat de ronde spreeuwenpot tot voor kort gebruikt werd voor het roven van jonge spreeuwen, en de onbewuste herinnering uit vorige (korte) levens daaraan, de voorkeur meer en meer doet uitgaan richting een nieuwbouw-vogelhuis. Bouwbedrijf Bernhard de Vries kiest er dan ook voor de ronde spreeuwenpot voorlopig niet in het assortiment vogelhuizen op te nemen. Wij vermoeden dat de ronde spreeuwenpot, in navolging van de ronde vissenkom op de zwarte lijst geplaatst zal worden. Waarbij wij overigens geen oordeel willen uitspreken over het in uw bezit hebben van een ronde spreeuwenpot.

   Met vriendelijke groet, Bernhard de Vries

 1. Geachte mijnheer de Vries,
  Het spijt mij dat u mij geen verbouwingsvoorstellen kunt doen. Daarnaast ben ik nogal geschrokken van de vermelding van het tweede doel van een spreeuwenpot, gelukkig is mijn pot al sinds jaren leegstaand. Eénmaal heeft een paartje koolmezen er een succesvol broedseizoen in beleefd, daarna is het in de versukkeling geraakt.
  Voor de werkelijk thuis- en daklozen laat ik de pot derhalve maar hangen. Mocht ik nog uitbreidingsplannen voor
  aanpalende woninkjes hebben dan laat ik u dat spoorslags weten.
  M
  et vriendelijke groet, hoogachtend,
  J.M.C. Rusman-Vreugde

  1. Geachte mevrouw Rusman-Vreugde,

   Wij vertrouwen erop dat wij u, bij uw uitbreidingsplannen voor aanpalende woninkjes, in de toekomst beter van dienst kunnen zijn en bedanken u voor het in ons gestelde vertrouwen.

   Met vriendelijk groet,

   Bernhard de Vries

 2. Johan en Hetty van der Meer

  Geachte Heer de Vries,

  Kunt u een electrische garagedeur plaatsen in ons vogelhuis ?

  Met
  vriendelijke groet,

  Nico en Hetty
  van der Meer

  1. Geachte Meneer en Mevrouw van der Meer,

   Met betrekking tot uw aanvraag voor een electrische garagedeur in uw vogelhuis het volgende:

   In principe is dit heel goed mogelijk. Wij maken ons echter wel zorgen over de stookkarakteristieken van de vogelwoning door het éénzijdig aanbrengen van een dergelijk grote opening, met name condensproblemen op de koude kant van de woning kunnen het leefmilieu behoorlijk verzieken met alle gevolgen van dien. Daarom de volgende vragen:

   – Is de vogelwoning geïsoleerd ? (zoniet dan bevelen wij u van harte ons volledige isolatiepakket aan).
   – Is de constructie van de vogelwoning luchtdicht ? (zoniet dan kunt u dit zelf eenvoudig realiseren met behulp van tape)
   – Is de constructie van de vogelwoning zodanig dat deze naar buiten toe steeds meer dampopen is ?
   (Zoniet dan hebt u een probleem met betrekking tot het plaatsen van een electrische garagedeur in uw vogelwoning)

   Strikt technisch gesproken is het voor Bouwbedrijf Bernhard de Vries goed te doen een electrische garagedeur te ontwikkelen, en te plaatsen in uw vogelwoning. Realiseert u zich echter wel dat ontwikkelingskosten relatief hoog zijn en deels doorberekend zullen worden. Mocht er meer vraag ontstaan naar electrische garagedeuren in vogelhuizen dan zal dit in uw voordeel werken.

   Ik hoop hiermee uw vraag voldoende te hebben beantwoord.

   Met dank voor uw interesse groet ik u vriendelijk,

   Bernhard de Vries

   1. En jawel, in 2016 is de garagedeur in het assortiment opgenomen, uiteraard geïsoleerd. Bedankt voor het idee Johan en Hetty van der Meer.

 3. Geachte heer De Vries,

  Helaas kunnen we niet op uw offerte ingaan. De reden hiervan is het trieste gebeuren met betrekking tot onze koolmees. Het blijkt dat zij om 15.14 uur met volle vaart tegen ons geïsoleerd glas is gevlogen. Ondanks medisch ingrijpen is het dier ons toch ontvallen.
  Als gevolge van dit trieste gebeuren zijn onze plannen tot betrekking tot de elektrische garagedeur gewijzigd. Dit houdt in dat wij voor alsnog afzien tot aanschaf van een dergelijke deur. Desondanks bedanken wij u voor u vlotte levering van de offerte.
  Gezien ons verdriet waarin we nu verkeren, stellen wij acquisitie niet op prijs.

  Met vriendelijke groet,
  Hetty van der Meer

  1. Geachte Hetty van der Meer,

   Bouwbedrijf Bernhard de Vries heeft met leedwezen kennis genomen van het overlijden van uw koolmees en wenst u veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Wij zullen uiteraard de ontwikkeling van de electrische garagedeur op een laag pitje zetten tot betere tijden en danken u voor uw inbreng.

   Momenteel is Bernhard de Vries doende een online- afscheids- en rouwverwerkingdienst op te richten. Deze non-profit dienst zal gefinancierd worden met inkomsten uit het bouwbedrijf, om zo iets terug te doen voor de enthousiaste vogelliefhebber. Zou u zo vriendelijk willen zijn aan te geven of u hieraan behoefte heeft ? En zo ja, elke vorm u daarvoor het meeste zou aanspreken:

   a) livechat met een rouwverwerkings-deskundige
   b) mailwisseling met een rouwverwerkings-deskundige
   c) een slideshow met mooie vogelfoto’s begeleid door droeve muziek naar keuze
   d) begeleiding naar het aannemen van een volgende vogel

   Meerdere keuzes zijn natuurlijk mogelijk en misschien heeft uzelf veel betere suggesties. Wij benadrukken dat deze dienst niet op winst gericht is, en bedanken u hartelijk voor uw moeite in deze, voor u, moeilijke tijden.

   Met innige deelneming,

   Bernhard de Vries

 4. Geachte meneer de Vries.

  Doordat ik in het bezit ben van twee uiterst gevaarlijke katten (met betrekking tot onze gevederde vrienden), vrees ik dat een serre voor mijn vogelhuisje er zó af ligt. Bestaat er een constructie/oplossing die de vogels in de tuin beschermt? U zult begrijpen dat ik mijn katten graag wil behouden.

  Hoogachtend,
  Tiety Benes

  1. Geachte Mevrouw Benes,

   Het verheugt ons u te kunnen mededelen dat al onze produkten uitvoerig zijn getest op katten. Uit de resultaten van de onderzoeken blijkt dat het vogelhuis het beduidend eerder begeeft dan de aangebouwde produkten van Bouwbedrijf Bernhard de Vries ! U kunt een serre van Bouwbedrijf Bernhard de Vries dan ook beschouwen als een reddingscapsule-met-fraai-uitzicht gedurende een eventuele katten-belegering. Wij hopen hiermee uw vrees weggenomen te hebben en spoedig een serre aan uw vogelhuis te mogen plaatsen, een en ander natuurlijk in overleg.

   Met harteljke groeten,
   Bernhard de Vries

  1. Beste John den Haan,

   Goed nagedacht! Aangezien dubbele beglazing de vrije invlucht beperkt is het plaatsen van een deurbel noodzakelijk. Wij hebben dit gemis in ons assortiment dan ook meteen opgepakt en kunnen nu trots melden dat een deurbel leverbaar is! Dit als onmisbare aanvulling op het isolatie-pakket! U vindt deze onder “Gratis” aangezien wij deze leveren als onmisbare aanvulling bij het isolatiepakket.

   Het betreft een antieke grijze deurbel/beldrukker met een diameter van 4,9 milimeter. Deze beldrukker is verbonden met een, door zwakstroom aangestuurde, deurbel. Als optie is er de extra-robuuste uitvoering. Aan te raden in het geval van spechten-bezoek.

   Met dank voor de goede tip groet ik u,
   Bernhard de Vries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *